2016. őszi vegyes társadalmi anomáliák Nagypénteki szabadnap? A dolgozó, fáradt embereknek minden szabadnap ajándék. Megértem, ha Orbán úr saját vallása feletti lelkesedében a konferencián meggyőzetett a nagypénteki szabadnap szuper voltáról. [forrás] Ellenzik a nagypénteki szabadnapot… Futó Péter, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke úgy értékelt: egy plusz munkaszüneti nap becslések szerint mintegy 0,3-0,4 százalékkal csökkenti a GDP-t, s a munkaerőhiány miatt is rossz az időzítés. Nem hinném, hogy ez így van, főleg a fenti idézet utolsó mondatának második fele, nekem logikátlan is. Egyetértek azokkal, akik inkább dec. 24-ét javasolnák munkaszüneti napnak, mint a nagypénteket. Sőt, még azzal is kiegészíteném, akinek kell a pénz, és teljesen önkéntes alapon dolgozni akar a kereskedelemben, akkor 24-én délig vagy kettőig 2-szeres vagy 3-szoros bérért megtehesse, lehessenek nyitva az üzletek, de ne legyen munkanap mindenki számára. Így a kecske is jól lakna, meg a káposzta is megmaradna. Akiknek az ünnepekre nem volt idejük bevásárolni, még délelőtt megtehetnék, aki meg már magába akar szállni, az is megtehetné. Ugyanis többnyire most is délig dolgoznak az emberek (rendesebb helyeken hazaküldik őket…), így eleve nem teljes napkiesés. A karácsony szakrális jellege mellé egyfajta profán ünneplésfajta is beszivárgott, így az ajándékozási túlzás, a fa állítás stb. miatt is minden a feje tetején áll az ünnepek miatt. A húsvét ellenben az általánosan elterjedt hitetlenség miatt sajnos csak a kisebbség nagy ünnepe, sokakat sajnos nem érint, mivel nincs ajándékozás (maximum csokik) és nem lett felpörgetett világi ünneppé, kevesebbeknek lenne jobb a péntek, mint a 24-ei nap. Ha még módosítható, ezen el kellene gondolkozni. Magyarok durva bánásmódja a migránsok ellen? 2016.10.22. reggel a Hír TV-ben hallom, hogy országunkat a migránsok elleni magatartásunk miatt elmarasztaltak. Mutogattak sérülésnyomokról készült fotókat. Egyet nem mutattak: azt, amikor éppen a magyar rendőr üti vagy okozza ezeket. Innentől mindenki mutogathat azt, amit akar, ez is csak egy gonoszkodás, kevergés. Viszont naponta vannak arról hírek, hogy a migránsok verik egymást. Nem is értem, annak nincs nyoma? [forrás] „A verekedőket a befogadó állomás biztonsági szolgálatának munkatársai szétválasztották. A mentők egy afgán és egy szomáliai állampolgárt kórházba vittek”. Két dolog:

  1. Honnan tudják, hogy nem ők verték agyon egymást, és a fotókon látható sérülések ebből adódtak?
  2. Ha a migráns a rendőrnek megy, akkor rémálom azt akarni, hogy ne védje meg magát, és ne kapjon vissza a támadó egy kis csapást. Nem hinném, hogy akik keveregnek, szívesen, bárányként bégetve tűrnék a migránsok atrocitásait. Szemforgató farizeusi banda.
Ki lenne akkora hülye, aki ezt a védekezést a rendőröknek megtiltaná? Migránsok befogadására hívó pápai buzdítás… Ma reggel olvasom, hogy Ferenc pápa azt üzeni: Türelmesen hallgassuk meg és ne torkoljuk le egymást! Napokban viszont az alábbiakat. [forrás] „Utcai óriásplakátokkal szorgalmazzák a menekültek befogadását az északkelet-olaszországi Rovigo városának és térségének plébániái – közölte október 20-án a L’Avvenire, az olasz katolikus püspöki kar napilapja…. A plakát felirata úgy szól, „fogadjuk be Ferenc pápa üzenetét, ne tápláljuk a félelmet, amely bezárkózáshoz vezet”. Én eddig is türelmesen figyeltem, hallgattam, most kérem engem is hallgassanak meg türelmesen. Ezerszer is leírom, nem értem. Az Egyház szerint van olyan zsák, ami végtelenségig tágítható? Van olyan ország, aminek gumiból vannak a határai? Vagy van olyan nép, akire minden teher ráruházható? Arra biztatni súlyos felelőtlenség, hogy be kell fogadni olyanokat, akik nem dolgozni, hanem követelőzni, esetleg megszállni akarnak. A Pápa szerint egy normális európai kereszténynek nincs joga a magánszférához, a nyugalmas élethez? Mi az, hogy ne tápláljunk félelmet? Miért is ne, talán Ő megvéd minket? Nem, eddig sem tette! Mennyi keresztényt ölnek meg, senki sem védi meg őket! Mikor Ferenc pápát megválasztották, úgy találtam, jókat mond, és nyitottam egy fájlt, hogy ebbe gyűjtsem össze intelmeit, mondatait. Mikor rájöttem, hogy össze-vissza, ránk nézve veszélyes dolgokat is beszél, akkor kitöröltem ezt a fájlt. Felteszem századszor is a kérdést: mi megy itt? Ki kell nyíratni magunkat, csak azért, mert valaki/valakik nem akarnak, vagy nem tudnak gondolkozni? Az irgalmas szamaritánus Lk 10,… „Egy ember ment le Jeruzsálemből Jerikóba, és rablók kezébe esett, akik kifosztották, meg is verték, azután félholtan otthagyva elmentek. … samaritánus pedig, amikor odaért hozzá és meglátta, megszánta; odament, olajat és bort öntött sebeire, és bekötötte azokat. Aztán feltette őt a saját állatára, elvitte egy fogadóba, és ápolta. Másnap elővett két dénárt, odaadta a fogadósnak, és azt mondta neki: Viselj rá gondot, és ha valamit még ráköltesz, amikor visszatérek, megadom neked. (Hogy biblikus maradjak…). Ebben a történetében nem mondja Jézus Krisztus, hogy várjuk meg a rablókat, fogadjuk be őket, és veressük agyon mi is magunkat. Nem ezt mondta! Ha mi minden betódulót befogadunk, akkor minket kell ápoltatni vagy eltemetni. A bibliai történet szerint a megvert embert tápláltatta a szamaritánus, de nem tette ki önmagát veszélynek. Nézzék meg az alábbi képet, ezek az emberek agyonvert, segítségre szoruló, ártatlan népek? [kép forrása]
Kedves téveszmében élők, látott valaki ezek közül bárkit is, akit ápolni kellene, olajat önteni a sebeikre? Nem! Tán rosszul látom, nem harcedzett férfiak ezek? Akkor meg miről beszélünk? Sokszor azt gondolom, netán útban vagyunk mi, akik keresztényként még élni szeretnénk? Nem tudja a Pápa, hogy egyes európai országokban már több muzulmán imahely van működőben, mint katolikus templom?! Nem ideges ettől? Én a helyében az lennék, és iszonyú gyorsan tennék ellene, ha javasolhatom. Telefon lehallgatások [forrás] Egy, a hvg.hu-nak nyilatkozó volt kémelhárító szerint most sem lehet tudni, hogy hazánkban egy évben mennyi telefonlehallgatást hajtanak végre, mivel titkos lehallgatásokat végezhet a bűnügyi felderítés, a katonai elhárítás, a hírszerzés, a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) és a terrorelhárítás. Ezzel is úgy vagyok, ami a szívemen, az a számon, munkahelyemen is mindig tudtam, ki a spicli, azt is, melyik cég felé viszi az infókat. Nagyon egyszerű dolgom volt, nem kellett bemennem a főnökhöz, ha pipa voltam rá, csak elmondtam a kis tetű spiclinek. (Volt olyan is, hogy a spicli annyira megszeretett, mint embert, hogy elmondta, csak jókat jelentett rólam az államhatalmi szerveknek. Ezen egy jót vigyorogtam.) Nincs titkom. Nyugodtan hallgassanak le, csak az idejüket vesztik. Annak viszont módfelett örülnék, ha a nekem vagy tőlem menő leveleket nem törölnék 20%-ban. Ugyanis tudom, van módszerem rá, hogy tudjam, hogy nem érkeznek meg a levelek, de úgyis elmondom, amit akarok, fölösleges fáradozás, tetű dolog. IDŐNKÉNT MONDOK OLYANOKAT, AMI DIREKT ÜZENET, kérem hallgassanak oda, még tanulhatnak is belőle! Remélem, magukba szállnak. Ebben a világban mindenkit ‒ akinek telefonja van, azt meg főleg ‒ nyomon lehet követni. Nemrég megnéztem, azt is kirajzolja követőtérkép, melyik hídon és mikor mentem át az unokámért. Kicselezni – ha le akarnak hallgatni ‒, és most mindegy, milyen forrásból, milyen indítatásból… nem lehet, így tudom, teszik is, lelkük rajta. Tiszta a lelkiismeretem, s amit akarok, úgyis elmondom vagy leírom, legfeljebb előbb tudják meg. Nem félek, nem nekem van félnivalóm! Vargáné Pável Márta 2016.10.23.