Az a beszéd rólam, hogy maximalista vagyok, de én ezt nem hiszem. Az az én maximalizmusom, akkor lettem volna nyugodtabb, ha a FIDESZNEK van mondjuk 15-16 helye, és nem a DK-nak 4, meg a MOMENTUMNAK is jutott egy a semmiből feljőve. Ezen el kéne gondolkozni, a választás pénz, és nekik sok pénz jutott, de miből? Az MSZP-ről tudtam, hogy akkor tette Gyurcsány a nyakukra kést, amikor kivált, Ő nem bírja ki, hogy ne uralkodjon, s lám most be is bizonyította. De itt megálljt kell szabni, térjünk vissza a FIDESZ-re, kérem, figyeljenek a gondolataimra, igazak szoktak lenni. Kérdezem: Önök ellanyhultak, vagy elfáradtak, netán ennyi elég volt? Most nem tudtak annyi embert mozgósítani, mint az OGY-i választásoknál, és hiányzott az a több mint félmillió szavazó, így nem nyertek annyira, mint kellett volna, erre én szorongva gondolok. A kb. 52% nem sok, ha az összes ellenzék 40% körül liheg a sarkukban. (Azért nem írok pontos %-ot, mert még semmi sem jogerős.) Ez a győzelem kevesebb, mint kéne. A meglátásaimat alább írom, hogy mi ezzel a probléma. Az, amit az Orbán mondogat – már kissé unalmasan, sokféleképpen lehetne fogalmazni…–, és amit a Kormány kitűzött, a migráció megakadályozását (ameddig tudja…), mert a nemzeti, meg a keresztény értéket kell megőrizni, az mind rendben van. De sok minden nincs rendben; hogy emellett viszont vannak elhanyagolt területek, és a megelégedést okozó szemellenzőt le kéne venni. Nem szeretném, ha az Orbán-kormány úgy járna, mint az az autós vezető, aki amikor már azt hiszi, hogy tud vezetni, akkor csinál balesetet. Ha valaki végig alázatos és önkritikus, akkor folyamatosan vigyáz, javít, figyel. A FIDESZ-ben most ők már, úgy néz ki, nagyon tudnak vezetni, és azért jó pár hibát vétenek. SÜRGŐS tennivalók – csak a legfontosabbak –, amiket, ha megtennének akár 1 millióval több szavazójuk is lehetne, és az ellenzék jogos kritikájára is adnának feleletet:

  1. Meg kellene változtatni az egészségügyi helyzetet, de gyökeresen. Sokkal több orvost kellene képezni (a sok semmirevaló szak helyett), de minőségieket, humánusakat, s ne pénzéheseket. Többek közt a zsebpénzt is tiltani kellene, adózott, rendes jövedelmet kellene kapniuk. Senki ne engedélyezze a zsebpénzt, egyáltalán ne legyen, ne kapjanak, ne azokat az embereket pumpálják, mert akik betegek, azok között a többség főleg öreg kevés nyugdíjjal, vagy gyerekeket szülő fiatal. Milyen antiszociális világ ez? Anyagilag is áldatlan állapotok vannak, magam a fő hibát az egészségügyben lévő közbeszerzésnél látom, mert a végére (mire elkészül valami, vagy megvételre kerülhet) sokkal többe kerül, és ha meg akarják venni, pl. az eszközt, eladósítják magukat. Itt nagyon rendet kéne tenni, a kórházakból jól élő hiénákat börtönbe kellene vetni.
  2. A másik terület a nyugdíjak. Itt is nagy a kormány önmagát becsapó megelégedettsége. Ajánlanám: ha hétfő reggel elmennének egy nagyáruházba, és nyitott szemmel járnának, láthatnák a nyugdíjasok nyomorát. Akik olyanok, mint amikor a tarlón hagyott gabonaszemeket szedegetik = lesik, mi van leértékelve, és vívnak érte. Siralmas. Sokszor halljuk, hogy a nyugdíjakat úgy emelgetik, ahogy az infláció van, de azt elfelejtik – gondolom tudatosan –, miből áll ennek kiszámítása. A nyugdíjasok nem vesznek luxustermékeket, mert nincs miből, viszont azok az alapvető élelmiszerek, mint a sárgarépa, a kenyér, meg a gyümölcsök, stb., azok folyamatosan emelkednek, egy részük a duplájára! A nyugdíjasok ezt veszik. Tehát itt is reálisan kéne nézni, és reálisan megtenni azt, amit lehet. Nem politikai okokból osztogatni a pénzeket /pl. határon túlra/, akik pedig megdolgoztak érte, azok meg csak nyomorognak. Ez keresztényi? Nem hinném! Ha egy összegben mindenkinek differenciálás nélkül a nyugdijakat 20 000 forinttal emelnének, az tűzoltásnak megfelelő lenne. Sok nyugdíjas van, sok szavazat, ha már az emberi értékek nem számítanak, tegyék érdekből. :(
  3. Emberek betelepítése… több, igaz tájékoztatást. Senki sem szereti, ha hülyének nézik. Az ellenzéktől a Parlamentben is elhangzott, hogy a kormány hány főt telepített be külföldről vendégmunkásnak. Ha a kormány valóban betelepített embereket, akkor nyilvánosan közölje; melyik céghez, miért telepített be, hány főt stb. Az is kérdés, akik bejöttek, integrálódni akarnak-e, vagy a Blaha környékén esténként hőzöngenek, és félelmet keltenek. Azt el kell fogadni, hogy a családpolitikai rendelkezések nyomán sem nőtt a népesség száma, valóban be kell fogadni olyan embereket, akik dolgozni, integrálódni, akarnak, ha viszont nem, kívül a helyük. Veszélyes lenne egy kongó ország, ahol még annyi ember sincs, aki dolgozzon, vagy megvédje a határt. Sajnos úgy néz ki, hogy az országunk minden családpolitikai rendelkezés dacára, előbb-utóbb rákényszerül a befogadásra. Ok, de ez irányított, ellenőrzött, egyénenként megvizsgált legyen, lehessen a bevándorlókkal mit kezdeni, és ide senki ne jöjjön, aki téríteni, országot foglalni, vagy csupán segélyt kapni akar. Többségünkben mi is szegények vagyunk, ezt nem tudnánk finanszírozni.
  4. Oktatásügy. Alapos változtatást kíván. Túl sok az óraszám, sok töltelék, fárasztó, haszontalan tantárggyal, s a lényeg elsikkad. Ne legyen kötelező a délutánig való foglalkoztatás, csak lehetőség. Ne legyen annyi adminisztráció, vagy erre alkalmas adminisztrátor végezze, a tanár taníthasson. De ne erőltessék a túl magas jelenlegi óraszámot. Tartalmában nemzetibb, öntudatosabb magyar legyen, aki kikerül, de ne túlzottan nacionalista, s ne annyira, hogy megutálja az egészet. A politika maradjon ki az oktatásból. Középút.
Mindezt (s csak párat emeltem ki…, a holdudvar túlzott, irritáló gyarapodása, gőg stb.) végig kellene gondolniuk a FIDESZ-nél. Gyakorlatilag nem lehet kifogásunk, mégis félelmetes az, ahogy a Gyurcsányék előre törtek. 4 hely megszerzése aggasztó, ennek okát a fentiekben leírtakban látom, ha így megy tovább, abból nemzeti tragédia lesz. A napokban megnéztem az ATV-ben egy a Gyurcsánnyal készített műsort, és el kell ismernem, hogy a róka és a kígyó tökéletes keveréke. Szerintem ez az ember enyhén szólva furcsa, van benne valami megfoghatatlan csúszós, és a gerince igen hajlik, s pont abban, pont akkor feledékeny, amikor az érdeke úgy kívánja. Aki nem akar, vagy nem tud gondolkodni, azt könnyen megtéveszti. Azt gondolnám, hogy az a sok régi kommunista, aki még él, mind rájuk szavazott, nem kívánom azt, hogy észhez térjenek, s felidézzék, mit tett „uralkodása” alatt Gyurcsány, mert nem fogják megtenni. Nem igazán jó, és nem győzelem az a FIDESZ-nek, amikor négy európai parlamenti helyet szerzett a DK. A másik a Momentum, gyakorlatilag a nullából „csodálatos képpen” feljött, ezek a dolgok nem mennek anyagi segítség nélkül. Mindenki tudja, hogy a győzelemhez nagy-nagy pénzek kellenek. Honnan? Ha megnézzük, durván 40% körül van az ellenzékben lévő pártokra leadott szavazatok száma. Engem aggaszt. Ha a FIDESZ-kormány továbbra is meg akarja tartani a kormányzás lehetőségét, akkor az olyan bosszantó dolgokat, amiket leírtam, valamint mint a holdudvar iszonyatos gyarapodását, Mészáros és egyebek, nem engedhetné meg. Ezekre figyelni kéne. Valamint kicsit talán lejjebb kéne venni a helyenként előforduló gőgös megnyilvánulásokból is, mert azok is vannak. Az AQP látja a hibákat, és józanul gondolkozva kijelentjük, jelenleg nem tudunk jobbat, mint a mai kormány, de félünk attól, ha nem figyel a szavunkra, és elengedi a gyeplőt/a baloldali lovat futni hagyja/, abból baj lesz. Így az EU-s parlamenti választás nekem nem fergeteges győzelem, hanem elgondolkoztató, megváltoztatandó tények halmazát hozza elő, hogy mit kéne megtenni. Nem szabad megrészegülni a sorozatos győzelemtől, nincs rá ok. Vargáné Pável Márta / AQP elnöke 2019.06.02.