Vargáné Pável Márta 2014.11.22. Nem szétszórt, koordinálatlan tüntetések kellenek, hanem összefogásra van szükség… végre béke kellene az életünkben Leírjuk, hogyan kellene összefogni, mi lenne a konkrét célkitűzések sora, amit meg kellene változtatni, és mit kellene összeszedve, egységesen a tüntetőknek elmondani, plakátozni. Mindezt pártérdekek nélkül kell képviselni. Ha hallgatom a Parlamenti közvetítéseket, a Kormány válaszaiból az tűnik ki, hogy minden jó… mindenben a legügyesebbek stb. Mikor hallják meg, hogy ez messze nem így van? Miért nem ébrednek fel a nagy gőgjükből, miért táplálják az esetleges külföldi érdekek érvényesülését is azzal, hogy magukra haragítják a népet. BÉKE kellene, nem egymásra uszítgatás, és nem a lakosság felhergelése ésszerűtlen, majd visszavont, összességében rettentő kapzsi pénzbeszedésekkel. Tudom, kibicnek semmi sem drága, mivel az AQP nem tüntet/het az alapszabálya miatt sem, mégis nagyon pontosan tudjuk, mit kellene célul kitűzni az egyesülő tüntetőknek, és mi ezzel az írásunkkal is támogatjuk a célokat. A kormányközeli körök ismét békemenetben gondolkoznak, bizonyosan sokan lennének, mert sokaknak nagyon is jól megy. Ugyanis sokan nem adóznak keményebben, 2.-3. sávban, e helyett inkább: sokaknak jól jött az egysávos személyi jövedelemadó rendszere – de nem a népnek, mert ez most újabb adókivetéseket hoz –, rengetegen kormányközeli, zsíros állásokban vannak, és ez is jó nekik. Akiknek állami állásuk van (amit nem akarnak elveszíteni stb.), azok részt vesznek a békemeneten, sokan a még meglévő éhbérért végzett állásukat is féltik, tehát kimennek. Viszont akik joggal elégedetlenek lehetnek, vagy 3-4 millióan – és ezt ki is merik mondani –, mert vagy nem dolgoznak, vagy olyan helyen dolgoznak, ahol retorzió nem éri őket, ki fogják fejezni, elmennek tüntetni, hogy jelezzék a bajokat, azt, ami valóban tűrhetetlen és felháborító. Nem kóbor, kiragadott problémák kellenének, és nem heti 2-3 tüntetés pár ezer emberrel, hanem szervezetten egyesülve, konkrétan az alábbiakért kellene kiállni. Az pedig különösen szomorú, hogy ennyi pontban kell feltüntetni a nép széles rétegű problémáját, ez is mutatja, hogy nagy baj van, az országunkat jelenleg irányítók elvesztették a józan mértéket, és a néppel való kapcsolatot. Ezért nem az USA vagy az oroszok a hibásak, hanem ők maguk! Részletesen:

 • A gimnáziumi oktatás ellehetetlenítését meg kell akadályozni, a közoktatási rendszerben felhalmozott hibákat meg kell szüntetni.
 • A cafeteria rendszerrel való manipulációkkal hagyjanak fel.
 • Az elszegényedést meg kell akadályozni, lassan már kb. 4 millió embernek vannak megélhetési gondjai (ez több mint veszélyes a jövőnkre nézve).
 • Semmi szinten sem lehet cél az Internet megadóztatása.
 • A kiskereskedelemről szóló törvény erősen újra gondolandó.
 • Nem lehet a nagy üzleteket ellehetetleníteni. Annyi adót fizessen az összes, mint a többi, az igaz, hogy valóban nem vihetik ki adózatlanul a pénzt. De nem lehet – a haverok és különböző lobbik miatt – a nagy áruházakat tönkretenni, és a köztük két legolcsóbbat (szerintük az Au… és a L.. ) kiüldözni, hogy a lakosság nyomora tovább növekedjen, hogy az állam által preferált jóval drágább üzletek/üzletláncok jobban járjanak (ami a haverok kezén van), ezek ellen meg kell szervezni az ellenállást, hogy oda senki ne menjen vásárolni.
 • Vasárnapi zárva tartás, egyenesen szörnyű. Maguk ellen dolgoznak – szerintünk – tiszta farizeusságból.
 • Ígéret volt: az állami „közszolgák” számának csökkentése, kisebb Parlament stb., ezzel szemben nőtt az adónkból eltartott közszolgák száma.
 • Az Önkormányzatok ne vethessenek ki mindenféle adókat, földadót sem! Vonják ezt vissza!
 • Nem az adókat kell emelgetni, meg újakat kitalálni, hanem a 2. adósávot be/visszavezetni, hogy aki annyival többet keres, az többet is vállaljon/fizessen.
 • Korrupciós ügyek, kitiltások tisztázása, korrekt eljárások lefolytatása, nyilvánosság, a köz igaz tájékoztatása, nem oda illő, nem szakértő vezetők leváltása.
Bizonyosan nem teljes a javaslatunk, valamint közben hetente szülnek újabb agyrémeket. De valahogy így, a fent megnevezett célokért kellene közösen összefogni. Olyan jó lenne: egy korrekt, békés, korrupciómentes, magas erkölcsiség által vezetett országban élni, ahol egyik oldalra sem adják el a hazánkat, ahol nem azon kell gondolkozni, hogy hova meneküljünk el ebből az országból.