Varga Péterné, az AQP elnöke 2015.06.11. Szerintünk:

  • http://propeller.hu/itthon/3113155-vajna-ongyilkos-lett-fiam-hogy-mi Ebben olvashatjuk, A. Vajna úr hirtelen előállt egy 6-7 éve történt eseménnyel, a fia halálával. Igen, ez valóban tragikus, de miért most hozza elő. Most, amikor átvilágítás készül ellene, most – szerintünk –, amikor egyre többen, egyre jobban utálják.
  • http://propeller.hu/itthon/3113304-egy-szelsobalos-part-2000-forintot-fizet Miért kell ezekkel a plakátokkal a közhangulatot idegesíteni, megint rongálni a kormány megítélését? Miért kellett ilyen szöveggel kitenni a plakátokat? Ennyi pénze van az országnak; megterveztetni és országot beteríteni több millió Ft-ért. Ebből jó pár nyomorgót meg lehetne segíteni. Mi értelme van mindenkit hergelni? A bevándorlók meg nem is tudnak magyarul, nekik azt tehetnek ki, amit akarnak. Megint egy csomó bosszantó, látszattevékenység.
  • http://propeller.hu/itthon/3113075-torvenyes-szabalyszeru-itt-reagalas-sajat-palyazatat „"Törvényes és szabályszerű" – itt a reagálás a saját pályázatát megnyerő polgármesterre… A jászberényi polgármester, volt fideszes országgyűlési képviselő Szabó Tamás” Ugye tisztességes és erkölcsös is? Nem érzi egy hivatalban lévő személy, hogy ezt végképp nem tehetné meg? Miért nem tesznek ellene a párttársai, vagy a felettesei, ha már nincs benne meg az a minimum erkölcsiség sem, ami ilyen esetekben kellene?
  • http://propeller.hu/itthon/3113198-napi-gazdasag-orbanek-lezarnak-deli-hatart Ebben igazat adunk a Kormánynak, ezt mi már jó egy hónapja a cikkünkben javasoltuk. Jobb lezárni, mint ide-oda küldözgetni az embereket – és ez is sok kiadás az államnak. Délről főleg nem politikai menekültek jönnek, így ez egy üzenet lenne nekik, hogy errefelé neki se induljanak. Főleg akkor lenne fontos a határ lezárása, ha igaz a hír, hogy az osztrákok visszafordítják őket oda, ahonnan beléptek, tehát hozzánk. Ezzel együtt ezt a problémát a cikkünkben leírtak szerint kellene megoldani. A politikai és vallási menekülteket nekünk is és mindenkinek kötelessége befogadni!
  • http://propeller.hu/itthon/3112744-magyar-allami-penzbol-epulne-korhaz-erdelyben#v1349622 „Intenzív és sürgősségi osztállyal is rendelkező kórház építését tervezi Erdélyben a magyar kormány Zombor Gábor egészségügyi államtitkár szerint.” Miért, itthon már annyi jó kórház van, hogy tudunk ennyire gavallérok lenni? Itthon nem romlik el a János Korházban a hullaházi hűtő? Itthon az egyik rendelőintézetben ki van írva, hogy csak lábröntgeneket tudnak csinálni, mert rossz a készülék. A Szt. Imre Kórházban hónapokig javítatlanul állt a mammográfia, azóta sem kaptam behívót, hogy mehetek. Megint miért bosszantják a hazánkban adózó és szenvedő népünket? Milyen farizeusi húzás, ha pedig egy – legyen bármelyik – egyház ötlete, és akarja, akkor a maga pénzén tegye meg! De a maga kasszájából, ne a magyar adózók pénzéből! Erdély ellen akarják fordítani a közhangulatot, azért a pár százezer szavazat megnyeréséért?
  • Ez nem bulvár, hanem a politikai viselkedés része. Ha egy Úr elvesz egy fiatal hölgyet, tegye. De ha ez az Úr a Kormányunk egy jelentős posztján lévő tagja, akkor igen is felelős azért, amint a feleségének viselkedése a közhangulatban bosszantó, negatív érzelmeket gerjeszt. http://velvet.hu/gumicukor/2015/06/07/terjunk_vissza_meg_egy_kicsit_vajna_timea_dekoltazsara/ „Vajna Tímea jó szokása szerint megint a tegnap lezajlott Miss Universe Hungaryn is elment a végletekig, és olyan mélyen kivágott ruhát vett fel, hogy igazából nem is lehetett mellette figyelni a versenyt megnyerő Nagy Nikolettára.” Biztosan tudom, és a kommenteket olvasva is bizonyos, hogy az egyik legirritálóbb celeb ez a hölgy. Miért kell állandóan polgárpukkasztást végeznie? Ahogyan az egész mai „krém”, ő sem érzi a mértéket. A csapból is Ő folyik, hiába, a pénz nagy úr. Utánanéztek már, honnan van ennyi ’money’? Sok fiatal hölgy ment már idősebb pénzes úrhoz feleségül – ja, tudom, szerelemből… –, de ennyire nem tette a kirakatba magát egyik sem, hogy bosszantsa a népet. Nem irigylem, semmiért sem lehetne irigyelni, sőt…, de elmúlhatna a médiából, éljen magának, amíg tud.
És most a lakosságról, akiket valószínűleg ez a sok rendezetlenség, meg szegénység megviselt.
  • A vásárcsarnokban 2 lény gombát árul, az ára nem volt kiírva. Az egyikhez odamegyek, és tisztelettudóan megkérdezem: - Mennyiért adja? - 5.000 kilója - válaszolt. - Jó, köszönöm, csak érdeklődtem. Erre elkezd velem kiabálni, mi az, hogy zaklatom, meg kérdezősködöm, milyen mocsok emberek vannak. Ekkor a mellette lévőhöz megyek - gondoltam nem adom fel…-, és ismét megkérdezem: - Mennyi a gomba? Válasz: - Neked 15.000. Mit képzelsz te, hogy zaklatod a társaimat a kérdéseiddel?! Amikor jövök el, még mindig hallom ocsmány, jellemző stílusú kiabálásukat. Megálltam – magamban mélyen elcsodálkoztam… – nem szóltam egy szót sem, magamra sem vettem az egész helyzetet, ezeknek az embereknek súlyos bajaik vannak. Itt tartunk? Majd arra gondoltam, ha valaki idegbeteg, minek áll ki árulni, mert így az 5.000 forintos gombája estére sem fogy el, legfeljebb majd sok gombát esznek. Ugyanakkor neves áruházunkban ezek a gombák jó minőségben, konyhakészre lefagyasztva kilónként 2.500 forintba kerülnek.
  • Egy méteráruboltban hallom a következőt. Egy középkorú hölgy érdeklődik az eladótól a méteráruk ára iránt, meg, hogy miből vannak. A hölgy foghegyről válaszolgat. Magam a bolt végébe mentem válogatni, mikor az eladó hölgy is odajött egy másik társának panaszkodva, szemeit forgatva, hogy mennyire ki van borulva, mit képzel ez a nő, mindent megkérdez, s mennyit válogat. Nos, kedves kereskedő hölgy, a boltokban ez így szokott lenni.
  • Egy bolt kellős közepén a durva és erősen szóló zenére egy hajléktalannak kinéző középkorú férfi táncol. Döbbenten nézem, mi ez. A férfi azt hiszi jópofa, pedig tragikomikus. Reménykedtem, hogy abbahagyja, de nem. A közelembe jött, és folyamatosan riszálta magát, semmi önkritikája nem volt. Kimentem a boltból, nem értem, mi történik itt, megörültek az emberek, nagy a feszültség rajtuk?
  • Végezetül: a templomban mise alatt bejön 5 ember, kettő tizenéves iker lehet. A papa leül, és rögtön aludni kezd, a mama pedig hosszasan csitítja a röhögőgörcsöt kapott ikreit. Ez így megy jó pár percig. Akkor egyik társam rájuk szól, ki is lehet menni, ha nem érdekli őket a mise. Erre a két gyerek elcsendesedik, de mama közben beszélgetni kezd a nagymamával. Végre csend lesz. Áldozás előtt az egész brigád angolosan távozik. Csak egyet nem értek, minek jöttek be.
Úgy tűnik, lassan, de biztosan szétesésben van az emberi társadalom. Valószínűleg nem bírják - idegileg kiborulnak –, azt a feszültséget, folyamatosan változtatott törvényeket, adókat, szankciókat, amiben ma részük van. Sehol sincs stabilitás, szinte minden kiszámíthatatlanná lett. Igen sok türelmetlenség és szeretetlenség tapasztalható. Nem tudom, mit lehetne tenni, de ezek elszomorító dolgok.