Egy csomó mindent nem értek. 12 évig voltam egy kis párt, az AQP elnöke, a jogszabályokkal nagyrészt tisztában voltunk. Ezt mutatja az is, hogy semmiféle szabálytalanságot ez idő alatt nem követtünk el, és csak a támogatottság hiányában szűntünk meg, miután egy igazán keresztény becsületes pártot akartunk, de úgy látszik, ez nem kellett. Szóval van gyakorlatom a párttörvényekben, miszerint külföldi támogatóktól nem lehet pénzt elfogadni. Na most innentől jön az, amit nem értek; egyrészt, ha már be is bizonyították, és még egy be is vallja – pl. Márki Zay Péter –, hogy kaptak pénzt, hogy az Orbán-kormány eltűnjön, akkor mi ez, ha nem a belügyeinkbe való külföldi beavatkozás. A törvényt miért nem érvényesítik? Miután igazolt, miért nem szüntették be azonnali hatállyal az összes olyan pártot, aki a választás alatt elfogadta a törvénytelen támogatást, mindegy, hogy miért kapta külföldről. A törvényben benne van a tiltás! Ezek után mire várnak? Miért nem szüntetik meg ezeket a pártokat? Mi ez a Kormány tehetetlensége, vagy nem mindenkire egyformán vonatkozik a törvény? S miért van ez így?

 

Menjünk vissza, nem hiszem el – amikor a világon szinte minden telefont lehallgatnak, mindenütt ott vannak, mindenki mindent tud –, hogy kerülhette el a figyelmét a Kormánynak, a Belügyminiszternek és az összes felügyelő szervnek ez a nagymértékű pénzáramlás külföldről? Teszik ők egyáltalán a dolgukat? Nem hiszem el, hogy nem tudták, nem hiszem el, hogy nem tudtak azonnal ellene tenni: Nem hiszem el…, de mi az oka, hogy most is csak mondogatják, mi volt és semmi... Miért nem lépnek? Miért nem szüntetik meg azonnal őket?

 

Nem értem…, azt se értettem, hogy amikor egy csomó csalás kiderül, miért nem néznek még utána, hogy még ki van benne? Miért van megengedve, miért van elnézve? Hogy lehet azt eltűrni, hogy Magyarország belügyeibe Amerikából majdnem 3 milliárd Ft-tal beleavatkoznak? Nem létezik, hogy senkinek nem tűnt fel a Kormány oldalan, miből költenek ennyit? Honnan van a pénz?

 

Van az emberben egy kis káröröm is, a kormányváltásra készülő baloldalnak eddig ennyi pénzük nem volt, ennyi támogatás soha az életben nem érkezett egy választásnál sem, mégsem győztek. Miért nem vonják le most a következtetést? Helyette árnyékkormányosdit játszanak. Szánalmas.

 

Miért van az, hogy a baloldal az Európai Unióban – amiből ki kéne lépni – csak azzal foglalkozik, hol ártson Magyarországnak, mocskolnak minket, ellenségünk.

 

Tehetetlenség, akarat hiánya….(?), miért nem tud a Kormány/a Parlement egy olyan döntést/törvényt hozni, hogy az, aki az országunk ellen dolgozik, aki áruló, az többet ne mehessen ki az Európai Unióba bujtogatni ellenünk. Részemről olyan törvényt alkotnék, ami a külföldi pártfinanszírozást elfogadó pártokat, azonnal betiltaná, vezetőjüket 50 évre eltiltaná bármi szervezet létrehozásától, és a törvény erejével visszahívnám a EU-ból is őket. Annyi okos jogász van, miért nem használják az agyukat? Én biztosan megkeresném azt a jogi formát, amivel ezt az egész hazug, hazaáruló bagázst elintézném. Biztos meg tudnám oldani azt, hogy ez a tehetetlenség – ami ma uralkodik az országon – az egész vezetésen… véget érjen. Itt nem lehet liliomoskodni! Miért nem csapnak oda, miért néznek el mindenféle nyomorúságot, nem értem. Aki lágyan viseli magát a dolgaiban, azzal bármit megtesznek, most ez lesz?

 

 

Pável Márta

 

2022.11.30.