Az Amnesty International Magyarországtól kaptunk egy levelet, melyre a következő választ írtuk: Tisztelt Amnesty International, JENEY Orsolya igazgató! Elolvastuk az 5 pontjukat (alább olvasható), és mint hithű katolikusok a 3. ponttal nem érthetünk egyet, mert a tíz parancsolatot sérti. Ha Önök annyira védik a jogokat, akkor a keresztény hívők hitéletét és vallási kötelezettségüket is vegyék figyelembe, és ne alkossanak olyan 5 pontot, amelyikben az egyik sérti a hívők 10 parancsolatát. Amúgy az AQUILA Párt mindenben védi az emberi jogokat, az élethez való jogot is, ez alatt érjük az abortuszban megöltek jogát is. Mi nem vagyunk szemforgatóak, mindenki Isten gyermeke! A programunkban minden embernek kivétel nélkül, egyforma jogokat és kötelességeket akarunk és fogunk adni. Az Önök 5 pontja nélkül is, ez nekünk alap! Ha Önök minket bármiben is elmarasztalnak, mert katolikus keresztény hitünk miatt (valláshoz, hitélethez való jog nekünk is jár!!!) nem kívánunk a 3. pontjukkal azonosulni, akkor minket a hitünk miatt Önök diszkriminálnak. Kérem levelemet nyilvánossá tenni. Üdvözlettel, Varga Péterné, az AQUILA Párt elnöke 2014.03.18. Idézem az 5 pontjukat:
  1. Biztosítják, hogy a választási kampány nélkülözi a bármely közösséggel szembeni gyűlöletre ösztönző beszédet.
  2. Biztosítják a gyűlölet-bűncselekmények megelőzését, illetve ha ezek mégis bekövetkeznek, akkor a hatékony nyomozást, és az elkövetőkkel szembeni tisztességes eljárást.
  3. Módosítást fogadnak el az Alaptörvényhez, hogy biztosítsák a család széleskörű értelmezését; és garantálják a nők hozzáférését a biztonságos és legális abortuszhoz. (Ez sérti a hitünket!)
  4. Hatályon kívül helyezik a hajléktalanság kriminalizációját lehetővé tevő jogszabályokat.
  5. Érvényre juttatják a létező szabályozást, és megelőzik a nőkkel szembeni erőszakot, a nemi erőszakot is beleértve.
További részletek itt.